Al vanaf 1998 zijn wij actief als ICT-dienstverlener. Flexibel, onafhankelijk en deskundig. Wij zijn gevestigd in Friesland, maar actief in heel Nederland. Door het succes van onze diensten en aanpak zijn er bij ViaData inmiddels zo’n 70 professionals werkzaam. Zij realiseren oplossingen met toegevoegde waarde en introduceren innovatieve diensten. Kenmerkend zijn de korte communicatielijnen. Trots zijn wij op onze belangrijkste troef: onze nuchtere en persoonlijke aanpak! Ook nieuwsgierig?

ViaData helpt


In 1997 beëindigt Friesland Dairy Foods Leeuwarden (FDF) de samenwerking met ICT Dienstverlener EDS. Daardoor ontstaat de unieke mogelijkheid om voor FDF een apart ICT bedrijf op te richten dat voor een belangrijk deel de rol van EDS kan overnemen. Ytzen Terpstra, Wybren Lok en Gerrit Haakma richten een eigen ICT-bedrijf op met de naam ViaData Automatisering.

Op 1 januari 1998 wordt gestart met de dienstverlening aan FCDF (Friesland Coberco Dairy Foods) en telt ViaData direct acht medewerkers, waaronder een aantal collega’s uit de EDS tijd.

De eerste twee jaar groeit het bedrijf snel naar ruim twintig werknemers en een omzet van ruim 5 miljoen gulden. In 2000 verlaat Gerrit Haakma het bedrijf. ViaData Automatisering BV heeft dan twee directeuren en 22 werknemers. In mei 2000 betrekt men een gloednieuw eigen pand op het Business Park ten westen van Heerenveen en begint een gestage groei binnen het noordelijk MKB. Belangrijke stappen zijn de overnames van activiteiten van onder andere Bosma Automatisering in Joure (2001) en ProScope in Lemmer (2003), waarmee naast een aantal medewerkers ook veel klanten worden overgenomen.

In 2005 neemt Robert Procee, op dat moment werkzaam als salesmanager, de aandelen over die na het vertrek van Gerrit Haakma in bezit zijn van twee stille vennoten. ViaData is dan weer in handen van drie directeuren/aandeelhouders.

Van alle klanten en relaties die ViaData heeft, zijn er een paar die als een rode draad door onze geschiedenis lopen. Allereerst natuurlijk Friesland Foods (later Royal Friesland Campina); vanwege onze start en de jarenlange detachering van mensen. Maar ook Mokobouw in Heerenveen heeft sterk bijgedragen aan de ontwikkeling van onze unit MSO (Mobiele Software Ontwikkeling) met de applicatie Connect-It.

In 2008 telt ViaData zo’n 40 medewerkers en is het pand te klein geworden. Besloten wordt op de bestaande locatie een kopie van het pand erachter te plaatsen zodat we verder kunnen groeien.

In 2012 verlaat Wybren Lok het bedrijf en heeft ViaData Automatisering BV weer twee directeuren. De Cloud propositie is inmiddels omarmd en laat een veelbelovende start zien met een behoorlijke groei.

In 2019 telt ViaData ruim 60 medewerkers en richt zich op de verkoop van Connect-It, de mobiele werkbonapplicatie met smart planning, op verkoop en onderhoud van technische infrastructuren en inmiddels ook op datacenter capaciteit. De zendtoren van Spannenburg is in samenwerking met Alticom omgetoverd tot de ViaData Toren Spannenburg en uitgerust met een hoogwaardige datacenterlocatie.

Business UnitsMobile Solutions

Card image

Ontzorg uw klanten met het Connect-It plansysteem voor onderhoudsdiensten bij Woningcorporaties, bouw- en installatiebedrijven

Infra Solutions

Card image

Infra Solutions van ViaData levert technisch hoogwaardige kennis en infrastructuuroplossingen.

ViaData Toren

Card image

Hij staat er al sinds 1972, maar op 3 november 2016 wordt er een nieuw datacenter geopend in de (media)toren van Tjerkgaast, ook wel de toren van Spannenburg genoemd. Voortaan is dit de ViaData Toren en kunnen bedrijven en organisaties hier op een veilige en groene manier hun data opslaan.


OverigVacatures

Al vanaf 1998 zijn wij actief als ICT-dienstverlener. Flexibel, onafhankelijk en...

Partners

Al vanaf 1998 zijn wij actief als ICT-dienstverlener. Flexibel, onafhankelijk en...